Kennel Inedmas

Vi heter Daniel Persson & Tim Hollanti Ohlsson. Tillsammans har vi Kennel Inedmas. 
Vi är bosatta i den lilla orten Grängesberg som ligger i södra Dalarna. Vårt hus ligger rakt över vägen från skogen där våra hundar får sina promenader. Tomten är inhägnad för att hundarna ska få springa fritt och leka emellan promenader och andra aktiviteter.

Daniel kom i kontakt med rasen 2010, den första Mitteln var MultiCH&W Stand Ups Hjuliano som hans familj köpte. Tims familj hade istället Samojed, en ras som fortfarande ligger Tim väldigt varmt om hjärtat men under 2015 så köptes den första gemensamma Mittelspitz-tiken in. Detta var Blackbagheera's Flaming Star som kom att bli vår stamtik då 2017 den första kullen under prefixet Inedmas föddes och sedan dess har kennelverksamheten utökats. Vi har i dagsläget haft fyra kullar under Inedmas, vi tar endast kullar när det passar i tiden och vi finner en kombination spännande & därigenom själva vill behålla en eller flera valpar inom kenneln.

Vi har valt att prioriterat hundutställning som tävlingsform. Detta för att hinna med såväl jobb som familj men även för att det för oss är en trevlig tävlingsform. Daniel är sedan 2017 utbildad handlingdomare.

En Mittel från vår uppfödning skall vara en allround hund. En pigg och glad kamrat med viftande svans och vänligt men ändock självständigt temperament. De skall vara friska och sunda samt vackra att titta på. Mitteln ska fungera såväl i skogen som på utställning och alltid bjuda in till påhittiga lekar. För oss är en viktig egenskap hos Mittelspitz att kunna gå ner i varv och slappna av i sin egen lilla vrå men samtidigt med ett halvt öga öppet.

Tim

Tim

Daniel

Daniel

Dela den här sidan